simit.gen.tr
simit
Sosyal Medyada Paylaş
Mayalı Simit Tarifi
Açma Simit Tarifi
Haşhaşlı Simit
Simit
Kandil Simidi
Simit Diyeti
Simit Kaç Kalori
Kepekli Simit Kaç Kalori
Gevrek Simit
Küçük Simit Tarifi
Simit Ayran Diyeti
Kandil Simidi Kaç Kalori
Simit Tatlısı
Sirkeli Simit
Mahlepli Simit
Susamlı Simit Kurabiye
Çıtır Simit
Simit Poğaça
Kaşarlı Simit
Susamlı Simit Kaç Kalori
Simit Ayran Kaç Kalori
Simit Köftesi
Simit Kebabı
Kolay Simit Tarifi
Bayatlamayan Simit Tarifi
Simit Aşı
Pastane Simidi
Simit Tiridi
Ev Yapımı Simit
Kandil Simidi Oktay Usta
Simit Kurabiye
Ankara Simit Tarifi
Ankara Simidi
Simit Nasıl Yapılır
Susamlı Simit
Tüm Sayfalar >>









Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı çok kolay olduğundan, her istediğinizde kısa sürede yapabilirsiniz. Tatlının en önemli püf noktası hamurunun kıvamının iyi ayarlanmasıdır. Pürüzsüz kıvamda bir hamur olmalıdır. Kızartılarak hazırlanan bu tatlıyı ağır ateşte pişirmelisiniz. Şerbetini baklava şerbetinden daha koyu hazırlamalı, hamurunu kek hamurundan biraz daha sert yoğurmalısınız. Eğer bunlara dikkat ederseniz, mükemmel bir simit tatlısı hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte tatlımızı hazırlamaya başlayalım.

Simit tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 fiske tuz
  • 3 adet yumurta
  • Kızartma için bol sıvı yağ

Şerbet malzemeleri

  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Simit tatlısı yapımı

Tatlımızın yapımına başlamadan önce şerbetini pişirelim. Bir tencereye toz şekeri ve suyu koyarak orta ateşte kaynatmaya başlayın. Şerbetin kıvamı koyu olacak. Bu nedenle pişerken buna dikkat edin. Kaynadıktan sonra içine bir dilim limonu atın. Bu şerbetin sonradan şekerlenmesini önleyecektir. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika kadar ateşte tutarsanız, şerbet istediğimiz kıvama gelecektir. Daha sonra şerbeti soğuması için tezgahın üzerine alabilirsiniz.

Şerbet bir taraftan soğurken, bizde simit tatlısının hamurunu hazırlayalım. Bir tencerede suyu, tereyağını, toz şekeri ve tuzu bir arada kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 2,5 su bardağı unu ilave edin. Bu arada un topaklanmasın diye, hızlı bir şekilde tahta kaşıkla karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra, 2-3 dakika kadar sert bir şekilde vurarak pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve hamurun ılınmasını bekleyin. Ilınan hamurun içine yumurtaları kırın. Bunu karıştırarak hamurun içine yedirin. Bunu yaparken hamurunuz parçalı gibi olabilir. Telaş etmeden karıştırmaya devam edin. Mutlak bu görünümü düzelecek. Ardından içine nişasta ve irmiği de koyarak, karıştırmaya devam edin.

Simit Tatlısı

Bu şekilde hamuru hazırlamış olduk. Şimdi derin bir kızartma tenceresine yeteri kadar sıvı yağı koyun. Bu miktar yaklaşık bir litre olsun. Bu şekilde simit tatlıları daha iyi pişecektir. Hamurunuzu da sıkma torbasının içine alın. Tencerede olan sıvı yağ kızmadan hamuru içine koyacaksınız. Hamuru sıkma torbasıyla simit şeklini vererek sıvı yağın içine atın. İsterseniz aynı tulumba tatlısında olduğu gibi tırtıl kalıbı kullanabilirsiniz. Tatlınıza kendi elinizle bile şekil verebilirsiniz. Kızartma tenceresine yeteri kadar hamur koyduktan sonra orta ateşe alarak, simit tatlılarını pişirmeye başlayın. Tatlılar yağın üzerine çıkınca ateşin altını biraz kısabilirsiniz. Tatlı yavaş kızardığından, lezzeti de ağızda çıtır bir tat bırakacaktır. Pişen tatlıları soğumuş şerbete atın. Yaklaşık 1-2 dakika şerbetin içinde beklesinler. Daha sonra bunları servis tabağına alabilirsiniz. Kalan hamurları yeniden kızartmak için, yağın soğumasını bekleyin. Çünkü kızgın yağa atarsanız, simit tatlıların içi hamur kalır. Üstelik istediğiniz gibi çıtır olmaz. Simit tatlılarını artık sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2015 03:04:32

Simit Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Simit Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Susamlı Simit Kaç Kalori

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezleri arasında olmaktadır. Özellikle de bekar insanların vazgeçemedikleri y...

Simit Tiridi

Simit tiridi, Kastamonu yöresine ait lezzetli bir yiyecektir. Bildiğiniz gibi tirit çoğu yörede tiritlik yufkadan, bayat pidelerden ya da sert mayasız ekmeklerden yapılıyor. Bu yöremizde susamsız olarak hazırlanan simitlerden yapı...

Tuzlu Simit

Tuzlu simit, Ev hanımlarının misafirleri geleceği zaman mutlaka mutfaklarında yapacakları simitlerden bir tanesi de tuzlu simit olmaktadır. Bu simit oldukça lezzetli olmasından ve yapılışı da çok kolay olmasından dolayı birçok ev...

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet listesidir. Kalori hesabı yapılarak kilo vermek diğer diyetlere oranla daha kolayd...

Kolay Simit Tarifi

Kolay simit tarifi, hepimiz simit canımız çektiğinde bunu satın almayı tercih ederiz. Ancak evde kendimizin pişirdiği her tarifin daha lezzetli olduğunu söylememize bile gerek yok. Bu yüzden arada birde olsa, simitleri kendiniz ya...

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılacak olan bu tarif hem sizi hemde sevdiklerini oldukça mutlu edecektir. Ağı...

Simit Aşı

Simit aşı, Gaziantep yöresine ait olan yöresel yemeklerden biridir. Hem çok kolay yapılır, hem de oldukça ekonomik bir tariftir. Özellikle yemeğiniz yoksa, kurtarıcı olarak simit aşı hazırlayabilirsiniz. Bundan sonra zaten kendini...

Ev Yapımı Simit

Ev yapımı simit, simit genellikle sokak satıcılarından, pastanelerden, simit fırınlarından alınsa da, bazen canınız evde simit yapmayı isteyebilir. Özellikle ülke dışında olanlar simiti özleyebilir. Çünkü simit ülkemize has bir yi...

Simit Nasıl Yapılır

Simit nasıl yapılır, simit ülkemize has bir lezzet olduğundan özellikle yurtdışında yaşayanların özlediği bir yiyecektir. Özel anlara eşik eden, kahvaltıda, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketilen simiti sizlerde evde yapmayı...

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda yediklerinizden daha lezzetli bir kaşarlı simit yapabilirsiniz. Simit oldukça...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017