simit.gen.tr
simit
Sosyal Medyada Paylaş
Mayalı Simit Tarifi
Açma Simit Tarifi
Haşhaşlı Simit
Simit
Kandil Simidi
Simit Diyeti
Simit Kaç Kalori
Kepekli Simit Kaç Kalori
Gevrek Simit
Küçük Simit Tarifi
Simit Ayran Diyeti
Kandil Simidi Kaç Kalori
Simit Tatlısı
Sirkeli Simit
Mahlepli Simit
Susamlı Simit Kurabiye
Çıtır Simit
Simit Poğaça
Kaşarlı Simit
Susamlı Simit Kaç Kalori
Simit Ayran Kaç Kalori
Simit Köftesi
Simit Kebabı
Kolay Simit Tarifi
Bayatlamayan Simit Tarifi
Simit Aşı
Pastane Simidi
Simit Tiridi
Ev Yapımı Simit
Kandil Simidi Oktay Usta
Simit Kurabiye
Ankara Simit Tarifi
Ankara Simidi
Simit Nasıl Yapılır
Susamlı Simit
Tüm Sayfalar >>









Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin tariflerinde ilk sıralarda yer alan ve baştacı olan kandil simidi, isteğe göre mahlep konularak hem oldukça nefis bir lezzet hem de oldukça harika bir koku sayesinde daha da çok tercih edilmektedir. Kandil simidi bayatlamayan hamur işleri arasında yer almaktadır. Kandil simidi sadece kandil günlerinde değil aynı zamanda kişilerin canı çektiği zaman ya da özel günlerde rahatlıkla yapabilecek lezzetli hamur işi tarifleri arasında yer almaktadır. Kandil simidinin iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri mahlep kullanılarak yapılan kandil simidi diğeri ise mahlep kullanılmadan yapılan kandil simididir. İlk olarak mahlep kullanılmadan yapılan kandil simidinin tarifine bakalım.

Mahlep Olmadan Yapılan Kandil Simidi Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • Yaklaşık olarak 200 gram margarin ( oda sıcaklığında olmalı )
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
Hamur Üzeri İçin;
  • 2 tane yumurta akı
  • Yeteri kadar susam
  • Yeteri kadar çörek otu
Mahlep Olmadan Yapılan Kandil Simidi Tarifi:

İlk olarak derin bir kabın içine 5 su bardağı unu koyuyoruz ve ortasını çukur haline getiriyoruz. Ortasını çukur haline getirdiğimiz unun içerisine oda sıcaklığında bulunan yaklaşık olarak 200 gram margarini ve 2 adet yumurtanın sarısını ekleyerek el yardımıyla bir müddet yoğuruyoruz. El yardımı ile bir müddet yoğurduğumuz hamurun olduğu derin kabın içerisine 2 çorba kaşığı sirke, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz ve 1 paket hamur kabartma tozunu da ekleyerek el yardımı ile güzel bir şekilde iyice yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvama gelen hamuru yaklaşık olarak 10 dakika bekletiyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika bir kenarda beklettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak koparıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçaları parmak genişliğinde şeritler yapıyoruz ve simit şeklinde birleştiriyoruz. Bu sırada fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve simit şekline getirdiğimiz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Daha sonra hamurun üzeri için ayırdığımız 2 tane yumurta akını hamurların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra isteğe göre çörek otu ve susamları üzerine yumurta akı sürülmüş olan hamurların üzerine serpiştirerek önceden 200 dereceye ayarlanmış fırına atıyoruz. Simitlerin üstleri kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Üzerleri kızaran simitleri fırından alarak servis için hazırlayabiliriz.

Afiyet Olsun.. 

Kandil Simidi
Mahlepli Kandil Simidi Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket margarin
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
  • 1 yumurta akı
  • Susam
  • Çörek otu
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi:

Derin bir kabın içerisine sıvı yağ, yoğurt ve 1 paket margarini koyuyoruz ve el yardımıyla yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra derin kabın içerisine toz şeker, tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un eklenerek el yardımıyla güzel bir şekilde yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen yumuşak hamur yaklaşık olarak yarım saat bir kenarda dinlendirilmelidir. Yaklaşık olarak yarım saat bir kenarda dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve ceviz büyüklüğünde koparılan bu parçalar parmak genişliğinde şeritler haline getirilerek şeritler yapıyoruz ve simit şekline getiriyoruz. Daha sonra el yardımı ile hazırlanan bu simitler önce yumurtanın akına daha sonra ise isteğe göre çörek otuna ya da susama batırılır.Bu sırada fırın 190 dereceye ayarlanır.  Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve el yardımı ile hazırlanan simitler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizilir. Önceden 190 dereceye ayarlanmış olan fırına simitlerin dizildiği fırın tepsisi konur ve simitler kızarana kadar pişirilir. Kızaran simitler fırından çıkarılarak servis edilmek için hazırlanır. Artık kandil simitlerini servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun..

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2015 03:02:26

Kandil Simidi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kandil Simidi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Susamlı Simit Kaç Kalori

Susamlı simit kaç kalori, yüzyıllar boyunca yapılan ve insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecek olan susamlı simit birçok insanın vazgeçilmezleri arasında olmaktadır. Özellikle de bekar insanların vazgeçemedikleri y...

Simit Tiridi

Simit tiridi, Kastamonu yöresine ait lezzetli bir yiyecektir. Bildiğiniz gibi tirit çoğu yörede tiritlik yufkadan, bayat pidelerden ya da sert mayasız ekmeklerden yapılıyor. Bu yöremizde susamsız olarak hazırlanan simitlerden yapı...

Tuzlu Simit

Tuzlu simit, Ev hanımlarının misafirleri geleceği zaman mutlaka mutfaklarında yapacakları simitlerden bir tanesi de tuzlu simit olmaktadır. Bu simit oldukça lezzetli olmasından ve yapılışı da çok kolay olmasından dolayı birçok ev...

Simit Diyeti

Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet listesidir. Kalori hesabı yapılarak kilo vermek diğer diyetlere oranla daha kolayd...

Kolay Simit Tarifi

Kolay simit tarifi, hepimiz simit canımız çektiğinde bunu satın almayı tercih ederiz. Ancak evde kendimizin pişirdiği her tarifin daha lezzetli olduğunu söylememize bile gerek yok. Bu yüzden arada birde olsa, simitleri kendiniz ya...

Susamlı Simit Kurabiye

Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere yapılacak olan bu tarif hem sizi hemde sevdiklerini oldukça mutlu edecektir. Ağı...

Simit Aşı

Simit aşı, Gaziantep yöresine ait olan yöresel yemeklerden biridir. Hem çok kolay yapılır, hem de oldukça ekonomik bir tariftir. Özellikle yemeğiniz yoksa, kurtarıcı olarak simit aşı hazırlayabilirsiniz. Bundan sonra zaten kendini...

Ev Yapımı Simit

Ev yapımı simit, simit genellikle sokak satıcılarından, pastanelerden, simit fırınlarından alınsa da, bazen canınız evde simit yapmayı isteyebilir. Özellikle ülke dışında olanlar simiti özleyebilir. Çünkü simit ülkemize has bir yi...

Simit Nasıl Yapılır

Simit nasıl yapılır, simit ülkemize has bir lezzet olduğundan özellikle yurtdışında yaşayanların özlediği bir yiyecektir. Özel anlara eşik eden, kahvaltıda, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketilen simiti sizlerde evde yapmayı...

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda yediklerinizden daha lezzetli bir kaşarlı simit yapabilirsiniz. Simit oldukça...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017