Simit Çeşitleri Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit çeşitleri ile güzel simit tarifleri hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Özellikle çocukları olan anneler için simit tarifleri önemli bir yere sahiptir. Beslenme çantalarına koymak ve onlara beslenme saatlerinden sağlıklı besinler vermek isteyen anneler tariflerimize rahatlıkla göz atabilir. Çayın veya ayranın yanında çok tercih edilen simit kalori bakımından çok zengin bir besin değildir. Diyet programı uygulayan kişiler için ara öğün veya ana öğünde bir tane simide yer verilebilir.

Simit Çeşitleri

Tuzlu Simit İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 şeker kaşığı tuz
  • 4 su bardağı dolusu un
Üzeri için
  • 1 tane yumurta akı
  • 1 çay bardağı susam
Nasıl Yapılır?

Derin bir hamur yoğurma kabı alıp içerisine unu ilave edin ve orta kısmını havuz gibi açın. Unun ortasına yumurta sarısı, su, tuz ve sıvıyağı ilave edip karıştırmaya başlayın. Harmanladığınız harcın üzerine de kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Bu hususta ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturmaya özen gösterin. İstenilen kıvama gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Ardından uzunlamasına olacak şekilde hamuru yuvarlaya yuvarlaya açın ve bir parmak uzunluğuna geldiğinde yuvarlak simit şeklini verip, hamurun iki ucunu birbirine hafif bastırarak yapıştırın. Yumurta akını bir kâseye alın ve hazırlanılan simitleri önce yumurta akına ardından da susama batırıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bütün simitleri tepsiye yerleştirdikten sonra tepsiyi 200 derecelik fırına gönderin ev her tarafları hafif kızana kadar simitleri fırında pişirin.

Mahlepli Simit İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım paket margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 şeker kaşığı mahlep
  • 2 şeker kaşığı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta (Sarısı içine beyazı ise dışına)
  • Yeteri kadar susam
  • Aldığı kadar un
Nasıl Yapılır?

Mahlepli simit yapmak için un dışında kalan tüm malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alın. Üzerine zar, azar un ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Bu aşama da unu hamurun içerisine ilave ederken dikkatli olmaya özen gösterin. Aksi halde çok sert bir hamur yapabilirsiniz. Ele yapışmayacak nitelikte ve yumuşak bir hamur yaptıktan sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın. Kopartılan tüm parçaları simit şeklini verin ve şekil alan hamurları önce yumurta akına sonra ise susama batırıp fırın tepsisine dizin. Hamurun içerisinde yeteri kadar yağ bulunduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek yok. Bütün hamurları tepsinin içerisine dizdikten sonra tepsiyi fırına yollayın ve 185 derecelik fırında simitleri pişirin. Hafif pembeleşen mahlepli simitleri fırından alıp dinlendirmek için bir müddet bekletin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Simit İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım paket yumuşak margarin
  • 2 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Haşhaş ve bir fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Nasıl Yapılır?

Malzemelerden bir tane yumurta sarısını bir kâsenin içerisine alıp kenara ayıralım. Haşhaşla yumurta sarısı simitlerin üzerine sürmek için kullanılacaktır. Diğer kalan malzemelerden un hariç geri kalan hepsini bir yoğurma kabının içerisine alın. Malzemeleri bir güzel yorun ve ardından içerisine azar azar un ilavesi yapın. Yoğrulan hamurun ele yapışmaması gerekiyor. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yuvarlanmış hamurların ortasını delip simit şeklini verin ve fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra üzerine üzerlerine bir fırça ile yumurta sarısından sürün. Yumurtaya bulanmış olan simitlerin üzerine de haşhaş serpiştirin ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Haşhaşlı simitleri fırına gönderin ve her tarafları hafif kızarana dek pişirin. İstenilen kıvamda pişmiş olan simitleri fırından alıp birkaç dakika dinlendirin. Sıcak olarak simitleri tepsiden alırsanız eğer çatlar ve ufalanabilir. Ilındıktan sonra simitleri servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Simit Çeşitleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Oktay Usta

Kandil Simidi Oktay Usta

Popüler İçerikler

Simit Kaç Kalori?

Simit Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Susamlı Simit Kaç Kalori?

Güncel

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tiridi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tiridi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Nasıl Yapılır?

Simit Nasıl Yapılır?

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri