Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri
Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri
Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitlerden hiçbir farkı olmayan bu tarifimizi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
Açma Simit Tarifi Malzemeleri - 1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı ılık süt
- Aldığı kadar un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvıyağ
Açma Simit Üzeri İçin - 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörekotu
Açma Simit Nasıl Yapılır?
Bir su bardağı ılık sütü bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Sütün içinde şekeri eritin ve mayayı parçalayıp sütün içerisine alın ve parmak uçlarınız ile karıştırın. Un hariç diğer malzemelerin hepsini yoğurma kabına alıp karıştırın. Akabinde azar azar un ilavesi yapın ve ele yapışmayacak bir hamur oluşturun.
Bu aşamada unun yumuşaklığı çok önemlidir. Ne çok sert ne de çok cıvık olmayacak bir hamur olması gerekiyor. Kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hazırlanan hamurun üzerine bir nemli bez veya streç film serip sıcak bir mekânda mayası gelene dek bekletin. Arzu ederseniz açma simitlerin şekli verdikten sonra fırın tepsisinin üzerine alıp mayasını tepside de getirebilirsiniz.
1 saat kadar dinlenen hamurdan parçalar koparıp simit şeklini verin ve yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün hamurları dizdikten sonra da üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. 200 derecelik fırında açma simitleri her tarafları hafif kızarana dek pişirin ve piştikten sonra da sunum yapın.
Ekstra İpuçları - Hamurun mayalanma süresi ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Daha hızlı mayalanması için hamuru sıcak bir yerde bekletin.
- Hamuru yoğururken elinize yapışmaması için ellerinizi hafifçe yağlayabilirsiniz.
- Simitlerin üzerine susam da serpebilirsiniz, bu da lezzetini artıracaktır.
Afiyet olsun.
|
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar