Tuzlu Simit Tuzlu simit, ev hanımlarının misafirleri için sıklıkla tercih ettiği lezzetli ve pratik bir atıştırmalıktır. Bu simit, hem lezzetiyle hem de yapımının kolaylığıyla öne çıkar. Ev hanımları genellikle bu nefis simidi yaparak misafirlerine ikram ederler. Tuzlu simit aynı zamanda pastanelerde de kuru pasta olarak satılmaktadır. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, çocukların beslenmesi için de tercih edilen bir seçenek olabilir. Çocuklar tuzlu simidi severek yerler ve bu simit, gelişimlerine de katkı sağlar. Haftada 1-2 defa tuzlu simit yaparak çocuklarınıza sağlıklı bir atıştırmalık sunabilirsiniz. Tuzlu Simidin Kalorisi Tuzlu simit, kalori bakımından oldukça düşük bir besindir. Ancak dikkatli tüketilmesi gerekir. Bir adet tuzlu simit yaklaşık 30 kaloridir. Bu düşük kalori miktarı, simidin ufak boyutlu ve hafif olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak birden fazla tüketildiğinde alınan kalori miktarı artabilir. Bu nedenle, tuzlu simidi tüketirken dikkatli olunmalı ve çocuklara ikiden fazla yedirilmemelidir. Tuzlu Simit İçin Malzemeler
Tuzlu Simit Nasıl Yapılır? Derin bir kabın içerisine 5 su bardağı un konulur. Ortasına bir delik açılarak eritilmiş 250 gram margarin eklenir. Sırasıyla 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt ve yumurtanın beyazı eklenerek yoğurulmaya başlanır. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. İyi bir simit elde edebilmek için hamurun iyice yoğurulması gerekmektedir. Hamurun kulak memesi kıvamından biraz sert olması gerekmektedir. Yoğurulmuş hamur, kabarması için bir bezle kapatılarak yaklaşık 2 saat kadar bekletilir. Bekleyen hamur küçük parçalara ayrılarak tepsiye dizilir. Hamurun simit görünümü alabilmesi için yuvarlak şekil verilerek tepsiye yerleştirilir. Tüm tepsi dolduğunda, ayrı bir kapta sulandırılmış pekmez üzerine sürülür. Yaklaşık 5 dakika bekletildikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürülür. Tuzlu simitlerin tepsiye yapışmaması için yağlı kâğıt kullanılması veya tepsinin yağlanması önerilir. Böylelikle pişen simitler kolayca çıkarılabilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. Simitlerin üzeri kızardığında fırından çıkarılır ve soğuduktan sonra servis edilir. Tercihen tuzlu simitlerin üzerine susam ya da çörek otu dökerek pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Açelya
19 Mayıs 2024 PazarBen de evde sürekli tuzlu simit yapıyorum ama tamamen içerisinde margarin bulunuyor. Bu nedenle çok hızlı bir şekilde kilo almam neden oluyor. Farklı bir tarif ile tuzlu simit yapabilir miyiz?
Cevap yazAdmin
19 Mayıs 2024 PazarMerhaba Açelya Hanım,
Tabii ki, daha sağlıklı bir tuzlu simit tarifi mümkün. Margarini azaltarak ya da tamamen çıkararak, yerine zeytinyağı veya hindistancevizi yağı gibi daha sağlıklı yağlar kullanabilirsiniz. Ayrıca, beyaz un yerine tam buğday unu veya yulaf unu kullanarak daha besleyici hale getirebilirsiniz. Bu değişiklikler hem daha sağlıklı bir seçenek sunar hem de kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olur. Şimdiden afiyet olsun!
Lebabe
19 Mayıs 2024 PazarMerhaba açelya hanım, margarin doymuş yağ oranına sahip bir yağ olduğu için simit kilo almanıza sebep olur. Margarin yerine zeytin yağı denemeniz daha sağlıklı olur ve doymuş yağ oranı yoktur. Afiyetle yapıp yükleyebilirsiniz.
Soru Sor / Yorum Yap