Kandil Simidi

Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin tariflerinde ilk sıralarda yer alan ve baştacı olan kandil simidi, isteğe göre mahlep konularak hem oldukça nefis bir lezzet hem de oldukça harika bir koku sayesinde daha da çok tercih edilmektedir.
Kandil simidi bayatlamayan hamur işleri arasında yer almaktadır. Kandil simidi sadece kandil günlerinde değil aynı zamanda kişilerin canı çektiği zaman ya da özel günlerde rahatlıkla yapabilecek lezzetli hamur işi tarifleri arasında yer almaktadır. Kandil simidinin iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri mahlep kullanılarak yapılan kandil simidi diğeri ise mahlep kullanılmadan yapılan kandil simididir. İlk olarak mahlep kullanılmadan yapılan kandil simidinin tarifine bakalım.

Mahlep Olmadan Yapılan Kandil Simidi Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • Yaklaşık olarak 200 gram margarin ( oda sıcaklığında olmalı )
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
Hamur Üzeri İçin;
  • 2 tane yumurta akı
  • Yeteri kadar susam
  • Yeteri kadar çörek otu
Mahlep Olmadan Yapılan Kandil Simidi Tarifi:

İlk olarak derin bir kabın içine 5 su bardağı unu koyuyoruz ve ortasını çukur haline getiriyoruz.
Ortasını çukur haline getirdiğimiz unun içerisine oda sıcaklığında bulunan yaklaşık olarak 200 gram margarini ve 2 adet yumurtanın sarısını ekleyerek el yardımıyla bir müddet yoğuruyoruz. El yardımı ile bir müddet yoğurduğumuz hamurun olduğu derin kabın içerisine 2 çorba kaşığı sirke, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz ve 1 paket hamur kabartma tozunu da ekleyerek el yardımı ile güzel bir şekilde iyice yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvama gelen hamuru yaklaşık olarak 10 dakika bekletiyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika bir kenarda beklettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak koparıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçaları parmak genişliğinde şeritler yapıyoruz ve simit şeklinde birleştiriyoruz. Bu sırada fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve simit şekline getirdiğimiz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Daha sonra hamurun üzeri için ayırdığımız 2 tane yumurta akını hamurların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra isteğe göre çörek otu ve susamları üzerine yumurta akı sürülmüş olan hamurların üzerine serpiştirerek önceden 200 dereceye ayarlanmış fırına atıyoruz. Simitlerin üstleri kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Üzerleri kızaran simitleri fırından alarak servis için hazırlayabiliriz.

Afiyet Olsun..

Mahlepli Kandil Simidi Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket margarin
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
  • 1 yumurta akı
  • Susam
  • Çörek otu
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi:

Derin bir kabın içerisine sıvı yağ, yoğurt ve 1 paket margarini koyuyoruz ve el yardımıyla yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra derin kabın içerisine toz şeker, tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un eklenerek el yardımıyla güzel bir şekilde yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen yumuşak hamur yaklaşık olarak yarım saat bir kenarda dinlendirilmelidir. Yaklaşık olarak yarım saat bir kenarda dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve ceviz büyüklüğünde koparılan bu parçalar parmak genişliğinde şeritler haline getirilerek şeritler yapıyoruz ve simit şekline getiriyoruz. Daha sonra el yardımı ile hazırlanan bu simitler önce yumurtanın akına daha sonra ise isteğe göre çörek otuna ya da susama batırılır.Bu sırada fırın 190 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve el yardımı ile hazırlanan simitler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizilir. Önceden 190 dereceye ayarlanmış olan fırına simitlerin dizildiği fırın tepsisi konur ve simitler kızarana kadar pişirilir. Kızaran simitler fırından çıkarılarak servis edilmek için hazırlanır. Artık kandil simitlerini servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun..

Kandil Simidi Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kandil Simidi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Susamlı Simit
Susamlı simit ülkemizde sıklıkla yapılan ve tüketilen bir yiyecek olduğu için hemen hemen ülkemizde bütün şehilrlerde birçok fırın da yapılmaktadır. Simit yüzyıllardır var olan ve en çok tüketilen bir yiyecek olduğu için evlerde de sıklıkla yapılmakt...
Ankara Simit Tarifi
Ankara simit tarifi, sokak başlarında, pastanelerde satılan sıcacık simitleri evinizde kendiniz de pişirebilirsiniz. Size kahvaltıda, çay saatinde, ara öğünlerde eşlik edecek mükemmel bir lezzeti yaratabilirsiniz. Çoğumuzun hazır almayı tercih ettiği...
Gevrek Simit
Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simiti yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekmezi kullanılırsa daha lezzetli ve daha gevrek olacaktır. Bir simit kalori olarak yaklaşık olar...
1 Simit Kaç Kalori
1 simit kaç kalori, çıtır çıtır bir simide hayır diyecek kişi sayısı oldukça azdır. Simit sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olarak çoğu kişi tarafından tercih edilen bir besin maddesidir. Günlük beslenme listelerinde simit hem kahvaltılık olarak hem...
Bayatlamayan Simit Tarifi
Bayatlamayan simit tarifi, hazırlayacağımız simitler bir ay boyunca tazeliğini koruyacaktır. Ancak ağzı kapalı bir kabın içinde muhafaza etmeniz gerekir. Özellikle çocukları olan kadınlar bunu önceden hazırlayarak, çocuklarının düzenli olarak beslenm...
Kandil Simidi Kaç Kalori
Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak üretilen ve satışa sunulan kandil simitleri farklı boylarda olabilir. İçinde kullanılan malzemeler f...
Yumuşak Simit Tarifi
Yumuşak simit tarifi, yumuşak simitler özellikle de takma dişi olanlar ya da diş sorunu yaşayanların vazgeçemeyecekleri bir yiyecek olacağı için fırınlar tarafından sıklıkla yapılmaktadır. Ayrıca tadı da çok güzel olmasından kaynaklı olarak, sizler d...
Ankara Simidi
Ankara simidi, simit ülkemize has yiyeceklerden birisidir. Ancak ülkemizde bile simidin şehirler arasında biraz farklı hazırlanma ve pişirme şekli bulunmaktadır. Ankara usulü simidin farkı soğuk pekmezleme yapılmasından kaynaklanır. Bu özel lezzet ta...
Simit Ayran Kaç Kalori
Simit ayran kaç kalori, ülkemizde sıklıkla tüketilen ve çok sevilerek yenilen bir gıda olan simit yanında en çok ayranla tüketildiği için insanlar tarafından özellikle yaz aylarında hem serinlemek için hem de karınlarının doyması amacıyla yedikleri s...
Simit Tarihi
Simit tarihi, Anadolu'da Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü zamana kadar inmektedir. O dönemde saraydaki un depoları simithane, padişah fırını ise simit fırını olarak anılmaktaydı. 1593 senesinde hazırlanmış Üsküdar Şeriye Sicilinde has undan ya...
Yarım Simit Kaç Kalori
Yarım simit kaç kalori, simit ülkemizde çok sevilerek yenilen ve özellikle sabah kahvaltılrında vazgeçilmez olan bir yiyecek olmaktadır. Simit uzun yıllardır ülkemizde yapılmaktadır. Özellikle taş fırında yapılan simitler vazgeçilmezdir. Birçok sokak...
Küçük Simit Tarifi
Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar bunları bayılıyordur. Hem açlığı bastırmak için, hem de damak tadına hitap eden lezzetleriyle her e...
Simit Çeşitleri
Simit çeşitleri ile güzel simit tarifleri hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Özellikle çocukları olan anneler için simit tarifleri önemli bir yere sahiptir. Beslenme çantalarına koymak ve onlara beslenme saatlerinden sağlıklı besinler ...

Susamlı Simit

Susamlı simit ülkemizde sıklıkla yapılan ve tüketilen bir yiyecek olduğu için hemen hemen ülkemizde bütün şehilrlerde birçok fırın da yapılmaktadır. Simit yüzyıllardır var olan ve en çok tüketilen bir yiyecek olduğu için evlerde de sıklıkla yapılmakt...

Simit

Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere göre değişiklik gösterse de simidin gevrek olması tercih edilir. İzmir'de simide gevr...

Çıtır Simit

Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı tercih ederseniz, her zaman bu lezzeti sevdiklerinize ikram etme şansına sahip ol...

Mahlepli Simit

Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları bir simit olmasından dolayı sizlerde isterseniz kendi evinizde bu simit türünü kolayca yap...

Mayalı Simit Tarifi

Mayalı Simit Tarifi: Simit, bir tür susamlı yiyecektir. Simit diğer adıyla Gevrek olarak da bilinmektedir. Simit, susamla kaplı yuvarlak halka şeklinde ekmek türüne verilen isimdir. Türkiye'de ve Yunanistan'da en çok ve yaygın ola...

Kepekli Simit Kaç Kalori

Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yemelerinin sakıncalı olacağı için ve kalori yüksek olduğu için çok sıklıkla tüketilmemel...

Pastane Simidi

Pastane simidi, hepimizin alışık olduğu bir lezzettir. Bunu evde kendiniz hazırlamak isterseniz, sizlere mükemmel bir tarif hazırladık. İçine koyduğumuz mahlebi sevmeyenler ilave etmeyebilir. Ancak simide ayrı bir lezzet verecekti...

Sirkeli Simit

Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden dolayı birçok insan evinde yapacağı simit içerisine sirke koymaktadır. Simit tarihi bakımından...

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitlerden hiç bir farkı olmayan bu tarifimizi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.<...

Simit Tatlısı

Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı çok kolay olduğundan, her istediğinizde kısa sürede yapabilirsiniz. Tatlının e...

Simit Köftesi

Simit köftesi, bu tarifimiz de Kahramanmaraş yöremize ait lezzetli yemeklerden biridir. Simit köfte ince kısırlık bulgurla yapılan, içine soğan, karabiber, reyhan gibi baharatlar ilave edilerek lezzetlendirilen bir yemektir. Tarif...

Sütlü Simit

Sütlü simit ,oldukça yumuşak ve aynı zamanda da çok lezzetli olduğu için insanlar tarafından gevrek simit yerine sütlü simit tercih edilmektedir. Birçok insan dişleri kesmediği için sütlü mısır tercih etmektedir. Özellikle de yaşlı insanların ...

Simit Ayran Diyeti

Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınmasıyla tatil planları yapıyorsanız, yazın güzel bir vücut ölçülerine s...

Simit Kaç Kalori

Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yapmaktadırlar. Kahvaltı yapılacağı zaman ekmek yerine simit tercih edilmektedir. Fakat u...

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde misafirlerine ikram edebilecekleri kusursuz bir ikram seçeneğidir. Herkese mutlaka denem...

Kandil Simidi Oktay Usta

Kandil simidi Oktay usta, Çıtır çıtır lezzetiyle çay saatlerinin ve kandil günlerinin vazgeçilmezi olan muhteşem lezzette bir simit çeşididir. Ülkemizin geleneksel lezzeti olan kandil simidini bu tarif ile sizde evinizde rahatlıkla hazırlayabi...

Simit Poğaça

Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakları bir yiyecek olmaktadır. Kalori bakımından yüksek olsa bile oldukça lezzetli olduğu için bi...

Simit Aşı

Simit aşı, Gaziantep yöresine ait olan yöresel yemeklerden biridir. Hem çok kolay yapılır, hem de oldukça ekonomik bir tariftir. Özellikle yemeğiniz yoksa, kurtarıcı olarak simit aşı hazırlayabilirsiniz. Bundan sonra zaten kendini...

Simit Nasıl Yapılır

Simit nasıl yapılır, simit ülkemize has bir lezzet olduğundan özellikle yurtdışında yaşayanların özlediği bir yiyecektir. Özel anlara eşik eden, kahvaltıda, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketilen simiti sizlerde evde yapmayı ...

Simit Kurabiye

Simit kurabiye, bildiğimiz lezzetiyle kandil simidi genellikle pastanelerde satılsa da, evde de kendiniz bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Hem atıştırmalık, hem de çayın yanında her zaman tercih edebileceğiniz kadar lezzetli olan sim...

Kaşarlı Simit

Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarıda yediklerinizden daha lezzetli bir kaşarlı simit yapabilirsiniz. Simit oldukça...

 

Ankara Simit Tarifi
Gevrek Simit
1 Simit Kaç Kalori
Bayatlamayan Simit Tarifi
Kandil Simidi Kaç Kalori
Yumuşak Simit Tarifi
Ankara Simidi
Simit Ayran Kaç Kalori
Simit Tarihi
Yarım Simit Kaç Kalori
Küçük Simit Tarifi
Simit Çeşitleri
Simit
Çıtır Simit
Mahlepli Simit
Mayalı Simit Tarifi
Kepekli Simit Kaç Kalori
Pastane Simidi
Sirkeli Simit
Açma Simit Tarifi
Simit Tatlısı
Kandil Simidi
Susamlı Simit
Simit Köftesi
Sütlü Simit
Simit Ayran Diyeti
Simit Kaç Kalori
Haşhaşlı Simit
Kandil Simidi Oktay Usta
Simit Poğaça
Popüler İçerik
Simit
Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kül...
Çıtır Simit
Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı t...
Mahlepli Simit
Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları ...
Mayalı Simit Tarifi
Mayalı Simit Tarifi: Simit, bir tür susamlı yiyecektir. Simit diğer adıyla Gevrek olarak da bilinmektedir. Simit, susamla kaplı yuvarlak halka şeklind...
Kepekli Simit Kaç Kalori
Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların si...
Pastane Simidi
Pastane simidi, hepimizin alışık olduğu bir lezzettir. Bunu evde kendiniz hazırlamak isterseniz, sizlere mükemmel bir tarif hazırladık. İçine koyduğum...
Sirkeli Simit
Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden d...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Ankara Simit Tarifi
Gevrek Simit
1 Simit Kaç Kalori
Bayatlamayan Simit Tarifi
Kandil Simidi Kaç Kalori
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Simit Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Simit Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018