Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yumuşak Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak simit tarifi, yumuşak simitler özellikle de takma dişi olanlar ya da diş sorunu yaşayanların vazgeçemeyecekleri bir yiyecek olacağı için fırınlar tarafından sıklıkla yapılmaktadır. Ayrıca tadı da çok güzel olmasından kaynaklı olarak, sizler de evinize misafir geleceği zaman ikram edebilmek için sizler de yumuşak simit yaparak, misafirlerinize ikram ederek çok güzel bir misafir tabağı hazırlamanız mümkün olacaktır. Yumuşak simidi sizler de hazır olarak alabileceğiniz gibi, aynı zamanda da evinizdeki fırında da kolay bir şekilde hazırlamanız mümkün olacaktır. İşte sizler de evinizde kolayca yapacağınız ve afiyetle yiyeceğiniz bir tarif.

Yumuşak Simit Malzemeleri
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı pastörize süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Tercihen zeytinyağı kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 3 su bardağı elenmiş un
Yumuşak Simit Üzeri için
  • 1 su bardağı Su
  • Pekmez
  • Susam
Yumuşak simit nasıl yapılır?

Bir tava içerisinde eriteceğiniz 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Üzerine şeker ve tuz ilave edilerek eridiği zaman ocağın altı kapatılır. Derin bir yoğurma kabının içerisine, 3 su bardağı elenmiş un konularak ortası çukur edilir. İçerisine 1 sıcak su bardağında eritmiş olduğunuz 1 paket yaş maya ve su ilave edilir. Tava içerisinde eritmiş olduğunuz tereyağı, şeker ve tuz karışımı da dökülür. 1 su bardağı sütü de ilave ederiz. En son olarak 1 su bardağı sıvı yağ da ilave edilerek, yoğurulmaya başlanır. Hamur yapışmayacak ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Eğer un az gelirse biraz daha un ilave edilebilir. Yoğurduğumuz hamur üzeri kapatılarak yaklaşık olarak 2 saat kadar bekletilir.

Fırınımızı 180 derece olacak şekilde ayarlıyoruz ve fırın tepsisi içerisine yoğurmuş olduğumuz hamurdan bir miktar koparıp ince ve uzun bir şekle getiriyoruz. Fırın tepsimizin içerisine yuvarlak olacak şekilde koyuyoruz. Bütün hamur bitene kadar bu şekilde yapıyoruz. Yapmış olduğumuz bütün simitlerin üzerine ayrı bir kabın içerisinde hazırladığımız 1 su bardağı su ve pekmezi karıştırıyoruz. Bu karışımı yapmış olduğumuz ve tepsiye dizdiğimiz bütün simitlerin üzerine pekmez ve su karışımını sürdükten sonra simitlerin üzerine avucumuza aldığımız susamları döküyoruz.

Daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımıza, yapmış olduğumuz tepsi içerisinde bulunan simitlerimizi koyuyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz. Yumuşak simidin yanında en çok krem peynir yakıştığı için sizler de servis ederken sıcak çay ve krem peynir kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yumuşak Simit Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

İlginizi Çekebilir

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Güncel

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kaç Kalori?

Simit Kaç Kalori?

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil Simidi Kaç Kalori?

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori?

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Bayatlamayan Simit Tarifi ve Malzemeleri

Bayatlamayan Simit Tarifi ve Malzemeleri