Simit Nasıl Yapılır

Simit Nasıl Yapılır

Simit nasıl yapılır, simit ülkemize has bir lezzet olduğundan özellikle yurtdışında yaşayanların özlediği bir yiyecektir. Özel anlara eşik eden, kahvaltıda, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketilen simiti sizlerde evde yapmayı deneyebilirsiniz. Aslında simit yapımı çok zor değildir. Sadece küçük püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu nedenle simite ulaşamayan kişiler için tarifini hazırladık. Bu tarifle yaklaşık 20 adet simit hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz malzemeleri orantılı olarak azaltarak kullanabilirsiniz. Birlikte simit yapmaya başlayabiliriz.

Simit için gerekli malzemeler

  • 1 kg elenmiş un
  • Su
  • 10 gram yaş maya ya da 2 tatlı kaşığı instant maya ( 3,5 gram )
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 1 bardak su
  • 1 bardak üzüm pekmezi ya da akçaağaç şurubu
  • Bol miktarda kavrulmuş susam

Simit yapımı

Geniş bir yoğurma kabının içine elenmiş unu, kuru mayayı, toz şekeri, tuzu koyun. Bu malzemelere azar azar su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert olacak şekilde bir hamur elde edin. Burada hamuru çok iyi yoğurmalısınız. Tavsiyemiz en az 15 dakika hamuru yoğurmanız. Biraz kollarınız ağrıyabilir, ancak simit yemenin zevkini düşünürseniz buna değecektir. Malzemenin içinde yaş maya kullanacaksanız, maya ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri suyun içinde karıştırarak kabartmalısınız. Bunu daha sonra una ilave ederek, aynı şekilde hamuru yoğurabilirsiniz.

Hamuru yorduktan sonra bir kenara alarak, mayalanmasını bekleyin. Ardından mayalanmış hamurdan bezeler kopararak, bunlardan uzun çubuklar yapın. Bu çubukların ucunu halka yaparak birleştirin. Ancak uçların birbiriyle kaynaşmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü pişerken ayrılma yapabilir. Hamur yeterince elastik bir yapıya sahip olduğundan, rahatlıkla elinizle şekil verebileceksiniz. Hazırladığınız halka hamurları tezgahın üzerine koyun. Burada beklerken hamurunuz mayalanmaya devam eder.

Bu arada pekmez ve suyu bir tencerenin içine koyarak kaynatın. Bunu kaynadıktan sonra tezgahın üzerine alın. Pekmez ve su ölçüsü bire bir olsun, aynen verdiğimiz gibi. Hazırlamış olduğunuz halka simitleri pekmezli suyun içine tek teke koyarak çevirin. Pekmezli su yeterliyse çevirmeniz bile gerekmez. İçinde fazla bekletmeden kavrulmuş susama bulayın. Susam kavrulmuş değilse, teflon tavanın içinde kendiniz kavurabilirsiniz. Bu yöntem sıcak pekmezleme denilen usuldür. Genellikle İzmir usulü gevrek bu şekilde yapılır. Evet İzmir'de simit gevrek olarak anılmaktadır. Burada simitler sıcak pekmezleme yapılarak, ön pişirmeden geçirilir. Bu Ankara türü simitlerde soğuk olarak yapılır. Simitlerin üzerindeki fazla suyu süzerek tepsiye dizin. Fırını 230 derecede ısıtın. Tepsiyi ısınmış olan fırına koyarak, simitleri yaklaşık 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak simitleri sevdiklerinize çayla ya da yoğurtla ikram edebilirsiniz. Elbette, simidin yanında tulum peynirini ve mevsiminde domatesi eksik etmeyin.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 20.11.2018 01:09:42

Simit Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Simit Nasıl Yapılır"
İyi günler. Hamur yemekleri arasında en sevdiğim simittir. Özellikle sabahları fazla tüketiyorum. Ama fırın ya da pastane bulunduğum konumdan çok uzakta olduğu için ben de gidip simit almaktan üşeniyorum. Bu yüzden evde simit yapmak istiyorum. Ev ortamında daha etkili ve güzel simit yapabilmek için ne yapmam lazım?
Buse . 13.09.2018 12:57:53
CEVAP YAZ
Simit Tatlısı
Simit Tatlısı
Simit tatlısı, halk arasında lokma tatlısı, tulumba tatlısı gibi isimlerle anılır. Bu tatlıyı kıtır lezzetiyle keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz. Yapımı çok kolay olduğundan, her istediğinizde kısa sürede yapabilirsiniz. Tatlının en önemli püf noktası...
Kandil Simidi Kaç Kalori
Kandil Simidi Kaç Kalori
Kandil simidi kaç kalori, kandil simidi özellikle kandillerde sıkça yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Bu adeta bir gelenek haline gelmiştir. Ancak üretilen ve satışa sunulan kandil simitleri farklı boylarda olabilir. İçinde kullanılan malzemeler f...
Simit Ayran Diyeti
Simit Ayran Diyeti
Simit ayran diyeti ülkemizde sıklıkla uygulanan ve kilo sorunu olanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınmasıyla tatil planları yapıyorsanız, yazın güzel bir vücut ölçülerine sahip olmak...
Küçük Simit Tarifi
Küçük Simit Tarifi
Küçük simit tarifi, küçük simitleri kim atıştırmayı sevmez ki! Küçük büyük herkesin bunları severek yediğini tahmin ediyoruz. Özellikle küçük çocuklar bunları bayılıyordur. Hem açlığı bastırmak için, hem de damak tadına hitap eden lezzetleriyle her e...
Gevrek Simit
Gevrek Simit
Gevrek simit, özellikle Ankara ve İzmir ilinde en güzeli yapılmaktadır. Gevrek simiti yapılırken kullanılan pekmez çok önemlidir. Özellikle keçiboynuzu pekmezi kullanılırsa daha lezzetli ve daha gevrek olacaktır. Bir simit kalori olarak yaklaşık olar...
Kepekli Simit Kaç Kalori
Kepekli Simit Kaç Kalori
Kepekli simit kaç kalori, günümüzde simit hemen hemen bütün insanlar tarafından çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Fakat kilo sorunu olanların simit yemelerinin sakıncalı olacağı için ve kalori yüksek olduğu için çok sıklıkla tüketilmemelidir. Ö...
Simit Kaç Kalori
Simit Kaç Kalori
Simit kaç kalori, ülkemizde çok sıklıkla tüketilen ve özellikle de çalışan insanların sabah kahvaltı yapabilmeleri için satın alacakları simitle kahvaltı yapmaktadırlar. Kahvaltı yapılacağı zaman ekmek yerine simit tercih edilmektedir. Fakat unutulma...
Simit Diyeti
Simit Diyeti
Simit diyeti, simit diyeti 900 kalori içeren bir diyet listesidir. Özellikle kalori hesabı yaparak kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir diyet listesidir. Kalori hesabı yapılarak kilo vermek diğer diyetlere oranla daha kolaydır. Simit diyetine s...
Kandil Simidi
Kandil Simidi
Kandil simidi; kandil günlerinde yapılacak olan lezzetlerin başında, en harika simit tarifleri arasında yer almaktadır. Hamur işi yapmak isteyen kişilerin tariflerinde ilk sıralarda yer alan ve baştacı olan kandil simidi, isteğe göre mahlep konularak...
Simit
Simit
Simit, Simit ya da gevrek susamla kaplı yuvarlak şekilli ekmeğe denir. Türkiye de olduğu kadar Yunanistan'da da çok tüketilen simide kuluri denir. Kültürlere göre değişiklik gösterse de simidin gevrek olması tercih edilir. İzmir'de simide gevrek deni...
Haşhaşlı Simit
Haşhaşlı Simit
Haşhaşlı simit, Az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok nefis bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde misafirlerine ikram edebilecekleri kusursuz bir ikram seçeneğidir. Herkese mutlaka denemelerini...
Açma Simit Tarifi
Açma Simit Tarifi
Açma simit tarifi ile sevdiklerinize çay saatlerinizin yanında veya sabah kahvaltıları için güzel simitler yapabilirsiniz. Pastanelerde satılan açma simitlerden hiç bir farkı olmayan bu tarifimizi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.Açma Simit Tari...

 

Simit Kurabiye
Kandil Simidi Oktay Usta
Ev Yapımı Simit
Simit Tiridi
Pastane Simidi
Simit Aşı
Bayatlamayan Simit Tarifi
Kolay Simit Tarifi
Simit Kebabı
Simit Köftesi
Simit Ayran Kaç Kalori
Susamlı Simit Kaç Kalori
Kaşarlı Simit
Simit Poğaça
Çıtır Simit
Susamlı Simit Kurabiye
Mahlepli Simit
Sirkeli Simit
Simit Tatlısı
Kandil Simidi Kaç Kalori
Simit Ayran Diyeti
Küçük Simit Tarifi
Gevrek Simit
Kepekli Simit Kaç Kalori
Simit Kaç Kalori
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Popüler İçerik
Kaşarlı Simit
Kaşarlı Simit
Kaşarlı simit, evde yapılır mı demeyin. Tarifimizi uygularsanız, aynı dışarıda yedikleriniz gibi mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Belki de dışarı...
Simit Poğaça
Simit Poğaça
Simit poğaça son yıllarda oldukça lezzetli olduğu için birçok insan tarafından çocuklarının beslenmesi için ya da misafirleri geleceği zaman yapacakla...
Çıtır Simit
Çıtır Simit
Çıtır simit, tahmin ediyoruz herkese dışarıda yedikleri yiyecekleri evde hazırlamak biraz zor gelebilir. Ancak çıtır simit tarifini evde hazırlamayı t...
Susamlı Simit Kurabiye
Susamlı Simit Kurabiye
Susamlı simit kurabiye; kadınlar kabul günlerinde, akşam yemeklerden sonra içilecek olan çay servisinin yanına, gelen misafirlere ikram edilmek üzere ...
Mahlepli Simit
Mahlepli Simit
Mahlepli simit, ülkemizde sıklıkla yapılan ve en çok tüketilen simitlerin başında gelmektedir. İnsanların çok severek tükettikleri ve satın aldıkları ...
Sirkeli Simit
Sirkeli Simit
Sirkeli simit, özellikle ülkemizde Ege bölgesinde çok fazla yapılan ve çok sevilen bir yiyecek olmaktadır. Sirkenin ayrı bir tat ve koku vermesinden d...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Simit Diyeti
Kandil Simidi
Simit
Haşhaşlı Simit
Açma Simit Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018