Haşhaşlı Simit Haşhaşlı simit, az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, oldukça lezzetli bir simit tarifidir. Özellikle hanımların kabul günlerinde ve çay saatlerinde misafirlerine ikram edebilecekleri kusursuz bir seçenek sunar. Herkese mutlaka denemelerini tavsiye ederiz. Kolay gelsin. Haşhaşlı Simit Malzemeleri
Haşhaşlı Simit Nasıl Yapılır? Öncelikle hamur karıştırma kabının içine tereyağı ve sıvı yağı koyarak parmak uçlarımızla birbirleri ile kaynaşana kadar karıştırıyoruz. Ardından yumurtanın sarısını, sirkeyi, tuzu ve toz şekeri ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. En son kabartma tozunu da ilave edip, özlü ve kıvamlı bir hamur haline gelinceye kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamuru istenilen kıvamı aldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendiriyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarlayarak küçük küçük bezeler oluşturuyoruz. Daha sonra bu bezeleri iki elimizin iç kısmıyla tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzun rulolar oluşturuyoruz. Bu ruloların iki ucunu birleştirerek simit şeklini veriyoruz. Bu şekilde hazırladığımız simitleri önce ayırmış olduğumuz yumurta beyazına, daha sonra ise haşhaşa bandırarak, yağlı kağıt serdiğimiz veya sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine çok fazla sıkıştırmadan yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. |
Meram
12 Temmuz 2024 CumaBen bu tarifte yer alan sirkenin tam olarak ne işe yaradığını merak ediyorum, sirke koymasak da olur mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMeram, sirke tariflerde genellikle asidite katmak, lezzeti dengelemek ve bazen de malzemelerin daha iyi pişmesini sağlamak için kullanılır. Sirkenin asitli yapısı, özellikle et ve sebzelerin daha yumuşak olmasına yardımcı olabilir. Ancak, sirke koymasan da tarifin çoğu durumda yine lezzetli olacağını düşünüyorum, fakat tadında ve dokusunda ufak farklılıklar olabilir. Denemek ve damak tadına en uygun olanı bulmak en iyisi!