Simitin besin değerleri oldukça dikkat çekici. Özellikle yüksek karbonhidrat içeriği ile enerji kaynağı olarak önemli bir rol oynuyor. Peki, simit tüketirken diyetimize nasıl dikkat etmeliyiz? Lif içeriği arttıkça sindirim sistemine olan etkileri de olumlu yönde değişiyor. Tam buğday unuyla yapılan simitlerin tercih edilmesi bu açıdan faydalı olabilir mi? Ayrıca, simitin tuz içeriği hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşırı tuz tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceği gerçeği göz önüne alındığında, simit tüketiminde dikkatli olmak gerektiği söyleniyor. Sizce bu konuda nasıl bir dengede kalmalıyız?
Simitin besin değerleri oldukça dikkat çekici. Özellikle yüksek karbonhidrat içeriği ile enerji kaynağı olarak önemli bir rol oynuyor. Peki, simit tüketirken diyetimize nasıl dikkat etmeliyiz? Lif içeriği arttıkça sindirim sistemine olan etkileri de olumlu yönde değişiyor. Tam buğday unuyla yapılan simitlerin tercih edilmesi bu açıdan faydalı olabilir mi? Ayrıca, simitin tuz içeriği hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşırı tuz tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceği gerçeği göz önüne alındığında, simit tüketiminde dikkatli olmak gerektiği söyleniyor. Sizce bu konuda nasıl bir dengede kalmalıyız?
Cevap yaz