Simit yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını okudum, gerçekten önemli noktalara değinilmiş. Hamurun yoğrulma süresinin simidin dokusunu etkilediğini bilmek beni düşündürdü; yeterince yoğrulmazsa sertleşebilir mi? Dinlendirme süresinin kritik olduğunu da duydum, bu süreyi atlamak gerçekten de simidin kabarmasını olumsuz etkileyebilir mi? Pekmezli su kullanmanın lezzet ve renk kattığını öğrenmek harika, ama susam miktarının da simidin tadını artırması beni şaşırttı. Peki, daha önce denemediğim bir tarif olduğu için, simitlerin pişme süresi konusunda ne kadar dikkat etmem gerekiyor? 15-20 dakika yeterli mi, yoksa daha fazla mı pişirmeliyim?
Simit yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını okudum, gerçekten önemli noktalara değinilmiş. Hamurun yoğrulma süresinin simidin dokusunu etkilediğini bilmek beni düşündürdü; yeterince yoğrulmazsa sertleşebilir mi? Dinlendirme süresinin kritik olduğunu da duydum, bu süreyi atlamak gerçekten de simidin kabarmasını olumsuz etkileyebilir mi? Pekmezli su kullanmanın lezzet ve renk kattığını öğrenmek harika, ama susam miktarının da simidin tadını artırması beni şaşırttı. Peki, daha önce denemediğim bir tarif olduğu için, simitlerin pişme süresi konusunda ne kadar dikkat etmem gerekiyor? 15-20 dakika yeterli mi, yoksa daha fazla mı pişirmeliyim?
Cevap yaz