Simitin yapısı ve besin değerleri hakkında verdiğin bilgiler gerçekten ilgi çekici. Özellikle simidin, ekmekle kıyaslandığında daha az mayalı ve yoğun bir hamurdan yapıldığını öğrenmek beni şaşırttı. Simidin kaynar suda haşlanarak susamla kaplanması, ona o çıtır dış yüzeyini kazandırıyor anlaşılan. Peki, bir simidin yaklaşık 4 dilim ekmek ağırlığında olduğunu düşündüğümüzde, kahvaltılarda ya da çay saatlerinde simit tercih etmenin sağlıklı bir seçenek olduğunu söyleyebilir miyiz? Ayrıca, simidin karbonhidrat oranının yüksek olduğunu belirttin; bu durumda, dengeli bir beslenme için nasıl bir yaklaşım önerirsin?
Simitin yapısı ve besin değerleri hakkında verdiğin bilgiler gerçekten ilgi çekici. Özellikle simidin, ekmekle kıyaslandığında daha az mayalı ve yoğun bir hamurdan yapıldığını öğrenmek beni şaşırttı. Simidin kaynar suda haşlanarak susamla kaplanması, ona o çıtır dış yüzeyini kazandırıyor anlaşılan. Peki, bir simidin yaklaşık 4 dilim ekmek ağırlığında olduğunu düşündüğümüzde, kahvaltılarda ya da çay saatlerinde simit tercih etmenin sağlıklı bir seçenek olduğunu söyleyebilir miyiz? Ayrıca, simidin karbonhidrat oranının yüksek olduğunu belirttin; bu durumda, dengeli bir beslenme için nasıl bir yaklaşım önerirsin?
Cevap yaz