Evde Ankara simidi yapmak için gereken malzemeleri gördükten sonra, hangi aşamalarda en çok zorluk yaşadınız? Unun kalitesi simidin lezzetini etkiliyor demişsiniz, peki kaliteli un bulmakta sıkıntı yaşadınız mı? Kuru mayanın aktif olması için ılık su kullanılması gerektiğini biliyorum, ama suyun sıcaklığını nasıl ayarlıyorsunuz? Ayrıca, zeytinyağı veya tereyağı kullanmanın simide kattığı lezzet farkını deneme şansınız oldu mu? Susam ve yumurta sarısı ile dış yüzeyin görünümünü artırmak da çok önemli, bu aşamada ne gibi sonuçlar aldınız? Ek malzemeler arasında çörek otu ve baharatlar kullanmayı tercih ettiniz mi? Bu tarifle ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Evde Ankara simidi yapmak için gereken malzemeleri gördükten sonra, hangi aşamalarda en çok zorluk yaşadınız? Unun kalitesi simidin lezzetini etkiliyor demişsiniz, peki kaliteli un bulmakta sıkıntı yaşadınız mı? Kuru mayanın aktif olması için ılık su kullanılması gerektiğini biliyorum, ama suyun sıcaklığını nasıl ayarlıyorsunuz? Ayrıca, zeytinyağı veya tereyağı kullanmanın simide kattığı lezzet farkını deneme şansınız oldu mu? Susam ve yumurta sarısı ile dış yüzeyin görünümünü artırmak da çok önemli, bu aşamada ne gibi sonuçlar aldınız? Ek malzemeler arasında çörek otu ve baharatlar kullanmayı tercih ettiniz mi? Bu tarifle ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz